Elment Dániel Kornél


Több hónapos súlyos betegség után elhunyt Dániel Kornél, Bessenyei György-díjas népművelő, színjátszó-rendező, az Anyám Fekete Rózsa versmondó verseny főszervezője. Megint elment közülünk egy jóbarát, aki épp most kapta meg a Radnóti-díjat. Nem gondoltuk, hogy munkásságának méltatása helyett gyászjelentést kell kiadnunk. Álljon itt mégiscsak az a laudáció, amely Győrött a Radnóti-díj átadásakor hangzott el.

A kuratórium döntése értelmében Dániel Kornél az egykori Szentendrei Szabadtéri Színház, majd az Erdőkertesi Művelődési Ház, még később a versegyházi intézmény igazgatója, a húsz éves „Anyám fekete rózsa” magyar nyelvű nemzetközi versmondó találkozó megálmodója, szervezője és rendezője Radnóti Miklós-díjban részesül.

Erdőkertesen született ötletéből ma már Veresegyház ad otthont ennek a kiemelkedő eseménynek, amelyre évről-évre százak, ezrek jelentkeznek.

Hihetetlen energiával, szervezi, hívja, válogatja az édesanyák tiszteletére rendezett eseményre az arra fogékonyakat, gyerekkorú résztvevőktől a felnőttekig, szép korúakig határainkon innen és túl.

Nevéhez kötődik a találkozót bonyolító alapítvány létrehozása és működtetése is, amelynek segítségével évente több helyszínen rendezik meg e nemes találkozót, amely végezetül a versegyházi több napos nagy- és reprezentatív versünneppel zárul.

Dániel Kornél amatőr színházi rendező, színházi szakember maradandó értéket hozott létre „Anyám fekete rózsa” magyar nyelvű nemzetközi versmondó találkozó évenkénti megrendezésével.

A húsz év alatt több tízezernyi vers hangzott és számos eredményes versmondó fordult meg Erdőkertesen és Veresegyházán, nem egy ma már Radnóti-díjas versmondó.

A mindig jó kedélyű és vidám szakember betegsége miatt, most csak lélekben lehet velünk, de innen is mielőbbi gyógyulást kívánunk számára, mert rövidesen kezdődik a XXI. „Anyám fekete rózsa” magyar nyelvű nemzetközi versmondó találkozó.


0 Response to "Elment Dániel Kornél"

Megjegyzés küldése